Aslında krep bizim için vazgeçilmezler arasında her zaman yerini almış bir yemektir.Çünkü evde ekmek olmadığı zamanlar, bakkala gidip ekmek almaktan çok daha kolay gelir bana.Ayrıca içini zenginleştirdikten sonra istisnasız her türlü başlangıç, ana yemek ve hatta tatlı olarak soframızın baş tacıdır.
Rahmetli anneannemin kayganasına, çilek reçeli koyup yediğim zamanlar daha dün gibi aklımda şık bir yerde yemek yediğimizde ise krebin ne olduğunu merak etmiş, kaygana olduğunu görünce ise hayal kırıklığına uğramıştım.Artık her yerde mükemmel krepler yiyebiliyoruz ama evde yapmayı bildiğim için nedense verdiğim para beni rahatsız ediyor.Neyse sanırım çenem çok açıldı, ben iyisi mi tarifi vereyim size :)
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket kabartma tozu (İstemezseniz kullanmaya bilirsiniz ama ben daha pufidik olduğu için eklemeyi tercih ediyorum.)
- Krepten tatlı yapılacaksa 1 çay kaşığı şeker, tuzlu yapılacaksa 1/2 çay kaşığı tuz
Krep Tarifi ;
- Unu eledikten sonra kabartma tozunuda içine ekleyip iyice harmanladım, yumurtaları tek tek karıştırdım, sütüde ekleyip mikserle yavaş devirde hiç pütür kalmayana kadar çırptım.Yağımı eklediten sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirdim.(Kabartma tozu kullanmayacak olanlar direk pişirebilirler.)
- Tuzumu (Tabiki tatlı yapacaksanız şekerinizi) ekledim, krep tavama (Kesinlikle 1 adet edinin çok işinize yarayacaktır, ben Migros'tan 10 TL'ye almıştım.) 1 kepçeden daha az olacak şekilde döktüm, bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip pişirdim.
- Afiyet olsun.
PS : Bugüne kadar hiç tarif kullanmamıştım hep göz kararı ayarlıyorum krebimi ama bu sefer siteme yazabilmek için tarif kullanarak yaptım.
No comments:
Post a Comment