Ailecek tadına doyamadığımız tat...
ikram ettiğim tüm misafirlerim de tarifini aldığı bir tat...
Çok farklı tarifler denedim en son bundan memnun kaldık...
sizinde beğeneceğinizi umuyorum...
Malzemeler
- 350gr kadayıf
- 100gr margarin
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1su bardağı iri kıyılmış ceviz
Kreması
- 1kg süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1su bardağı şeker
- 1yumurta
- 1paket kremşanti
- 1 bardak süt
Yapılışı
- Kadayıfı 1 gece buzlukta bekletin
- Teflon tavaya elinizle kırın margarini ve şekeri ilave edip yarım saat orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun
- Ateşten almadan cevizi ilave edin karıştırın soğuması için başka bir kaba alın
- kremayı süt un şeker ve yumurtayı kaynayıncaya kadar karıştırın ve soğutun
- kremşantiyi 1bardak sütle çırpın tamamen soğumuş kremaya ilave edin mikserle çırpın
- dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını dökün
- kremayı kadayıfın üzerine boşaltın kalan kadayıfı kremanın üzerine ilave edin
- buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır..
afiyet bal şeker olsunn...=))
No comments:
Post a Comment