iki haftalık aradan sonra lezzetlere devam ediyorum....
beni tanıyanlar tatlıya olan düşkünlüğümü bilirler iki gün boyunca sütlü tatlı yiyebilirim yemek aramam ;)))
tarifi kızkardeşim sümeyye yaptı
resmini kim çekti bilmiyorum ben afiyetle yedim bundan eminim;)
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr margarin
- kreması için
- 500 gr labne
- 2 paket vanilya
- 3 yumurta
- 1 su bard şeker
- 1 su bard yoğurt
- 2 su bard vişne suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- bisküviler un haline gelene kadar robotta çekilir.erimiş margarinle iyice karıştırılır bastırarak tepsiye koyulur
- 15 dak buzlukta bekletilir
- labne,vanilya, yoğurt ,yumurta ve şeker mikserle çırpılır bisküvili harcın üzerine dökülür
- 170 derece fırında 1 saate yakın pişirilir(tepsiyi alimunyum folyo ile kapatıp pişireceksiniz )
- vişne suyu şeker ve nişasta kaynatılır soğutulur
- pişen ve soğuyan cheesecakekin üzerine dökün
- 2 saaat dinlendikten sonra servise hazır........
- tepsi ölçüsü büyük kare borcam
afiyet bal şeker olsun ...
No comments:
Post a Comment