Friday, November 20, 2009

fırında alabalık



 
benim için kış günlerin vazgeçilmezi....
güniçinde dışardaysam eve gelip fırına vermesi 10 dakikamı alıyor
pişme süresindede lezzetli bir salata yapıyorum
masaya oturup bu lezzetli balığı yemek için 1 saatiniz var;)))
kolay gelsin

 
malzemeler
  • 4 adet alabalık
  • yarım çay bard sıvıyağ
  • yarım çay bard limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber,kırmızı biber
  • arzuya göre defne yaprağı
  • fırın poşeti


yapımı
  1. balıkları yıkayıp kuruluyoruz(ben kılçıklarını temizletiyorum bu şekilde çocuklar rahat yiyebiliyorlar)
  2. yağı ,limon suyunu ,tuzu ve baharatları karıştırıyoruz balıkların her tarafına karışımdan sürüyoruz
  3. fırın poşetlerinin içine yerleştiriyoruz(ben bir poşete 3 balık yerleştirdim)
  4. defne yaprağının aromasını seviyorsanız 1er yaprak poşetlere yerleştirin
  5. fırını 180 -200 dereceye ayarlayın yaklaşık 40 dak pişirin.
afiyet olsun

No comments:

Post a Comment