tarif fatma görümceme ait görümcem yufkayıda kendi açıyor ben hazır yufkayla yapıyorum ;(
lezzet olarak çok farklı ama yaptığınız takdirde vazgeçemeyeceksiniz....
aynı zamanda bu tarifi 48.P.D.Ç.S etkinliğinin evsahibi sevgili elzemhobby e gönderiyorum
malzemeler
- 1 kg yufka
- 300 gr rendelenmiş balkabağı
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı fındık
- 3 yumurta
- 1 bardak süt
- yarım bardak sıvıyağ
- yumurtayı sıvıyağı sütü çırpın yufkaları masaya serin ortadan ikiye kesin.
- yumurtalı harcı yufkanın hertarafına sürün rendelenmiş kabağı yufkanın her tarafına serpin
- üzerine 2çorba kaşığı tozşeker ve fındık serpin çok sıkmadan rulo yapın
- her yufkaya aynı işlemi yapın yağlanmış fırın tepsisine dizin
- üzerine yumurtalı harçdan sürün önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin
afiyet bal şeker olsun ........
No comments:
Post a Comment