Wednesday, November 11, 2009

PROFİTEROL YAPIMI

en sevdiğim tatlı;)
yapmasınıda yemesinide severim
ve bilirimki profiterole hayır diyebilen kimse
yok denecek kadar azdır
o da zaten tatlı sevmiyordur ........
dışarda yediklerimiz asla evdeki tadı vermiyor
onun için muhakkak bizim mutfakta pişenler arasındadır ;)


şu hamuru
  • 1 büyük su bard su
  • 125 gr margarin
  • 1 büyük su bard un
  • 4 yumurta
  • 1 fiske tuz
dolgu kreması
  • 3,5 bardak  süt
  • 3 çorba kaşığı un (tepeleme)
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • vanilin
sosu
  • 1 paket kakaolu puding
  • 3 su bardağı süt
yapılışı
suyu kaynatın margarini ekleyin bir taşım kaynasın tuzu ve unu ekleyin hızlı hızlı karıştırın
5 dak kısık ateşte pişirin ılımaya bırakın bu arada dolgu kremasını hazırlayın vanilin hariç bütün malzemeyi
karıştşın kaynatın vanilini ekleyin  arasıra karıştırarak soğutun
hamur ılıyınca yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirin ellerinizi yağlayıp ceviz büyüküğünde yuvarlayın
(krema torbasına doldurup da sıkabilirsiniz) önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında 40 45 dak pişirin
hamurlar beyaz kalmalı piştikten sonra 10 dak fırında dinlendirin
hamurları ortadan kesın arasırna dolgu kremsını koyun ve kapatın üzerine kakaolu pudingi döküp servis yapın


not
ben  kakaolu puding ve çilekli puding kullandım

afiyet olsun

No comments:

Post a Comment