Saturday, December 19, 2009

Bal annemiz yokken!


Biz veya ben Bal annemiz Emine kadar guzel yemekler tatlilar  yapamadigimiz icin ancak onun geri donup bizleri yine yazilariyla, tariflleriyle bilgilendirmesini bekliycez. Ne olur bizleri fazla bekletme!!!

Bu arada, bende blog bos kalmasin diye bazi pratik bilgiler vermek istiyorum okurlarimiza, takipcilermize.

Ben genelde bu pratik bilgileri devamli arastiran ama hayatinda pek fazla uygulayamayanlardanim!


Sizler umarim faydalanirsiniz!!!


Bu bilgiler   Martha Stewart  in sitesinden alindi...



 SALCA SAKLAMA




Fazla kalan salcayi buzlukda saklayabilirsiniz. Teneke kutusunun iki tarafini da acicakla acin. Bir tarafini atin, diger tarafi kalsin, strec filme guzelce sarin ve buzlukta bi gun bekletin. Ertesi gun, metal parcayla disari dogru itip kalip salcayi cikarin, uygun bi kaba yada yine strec filme sarip buz dolabina geri kaldirin, gerektiginde cikartip dilimler kesip kullanin.


ZARF HUNI





 Kavanozlar icin zarfdan yapilmis uygun ve pratik huni. Zarfinizin kenarindan ucgen olucak sekilde kesin, Uc kismindan da ihtiyaca gore buyuklukde delik kesin. Bu kadar basit!


BAKIR PARLATMA





Bakirlari temizlemek icin yarim kesilmis limonu iri taneli tuza bandirip ovun. Sonuc kimyasal madde kullanmadan harika sonuc verecektir!!!


BOYA TENEKESI





 Boya tenekeleri icin iyi bir cozum bence. Lastik kullandiginiz takdirde boya hem tenekenin kenarina gelmiycek boylelikle daha temiz bi sekilde boya yapabileceksiniz!!!

No comments:

Post a Comment