Monday, December 14, 2009

köstebek pasta



 
tadına doyulmaz bir lezzet.......
sevgili selma nın etkinliği için ne yapsam diye düşünürken bir de baktım son gün gelmiş çatmışşş;=)
uzun zamandır denemek istediğim tarifde karar kıldım bu karardaki en büyük etken son güne kalmam dı;)
pasta süsleme sanatı demiştik çookk değişik fikirlerim vardı ama onlar sadece fikir olarak kaldı ;(
bu pasta da çok pratik kekini kendiniz de hazırlayabilirsiniz hazır pastabanda kullanabilirsiniz .....
ben dr oetker in köstebek pastasını denedim ilk denememdi ama zaman tasarrufu ve tadı nedeniyle son olmayacak 2 saat içinde servise hazır hale geldi.....

tarif yazacağım ama ben dr oetker kullandım herşey içindeydi (muz hariç)

malzemeler
  • 1 adet pastaban (evde de yapabilirsiniz)
  • 3 adet muz
  • yarım bardak çikolata parçaları
  • 2 paket krem şanti
  • 2 bardak süt
  • yarım limon suyu
  • süslemek için şamfıstık

yapılışı
  1. pandispanyanın içini kaşık yardımıyla çıkarıyorsunuz kenarları kalacak
  2. muzları ortadan ikiye bölüp limon suyuyla ovun
  3. resimdeki gibi kekin içine yerleştirin
  4. kremşantiyi çırpın (dilerseniz kendi pasta kremanızı da kullanabilirsiniz)
  5. çikolata parçalarını şantiye ilave edin muzların üzerine bombeli bir şekilde sürün
  6. kekin içinden çıkardığınız parçalarıda ufalayıp şanti görülmeyecek şekilde kapatın
  7. üzerine şamfıstığı dökün buzdolabında iki saat dinlendirin
uzun uzun yazdığıma bakmayın 5 dakikada işlem tamam ;)))
afiyet bal şeker olsun

No comments:

Post a Comment