sevgili selma nın etkinliği için ne yapsam diye düşünürken bir de baktım son gün gelmiş çatmışşş;=)
uzun zamandır denemek istediğim tarifde karar kıldım bu karardaki en büyük etken son güne kalmam dı;)
pasta süsleme sanatı demiştik çookk değişik fikirlerim vardı ama onlar sadece fikir olarak kaldı ;(
bu pasta da çok pratik kekini kendiniz de hazırlayabilirsiniz hazır pastabanda kullanabilirsiniz .....
ben dr oetker in köstebek pastasını denedim ilk denememdi ama zaman tasarrufu ve tadı nedeniyle son olmayacak 2 saat içinde servise hazır hale geldi.....
tarif yazacağım ama ben dr oetker kullandım herşey içindeydi (muz hariç)
malzemeler
- 1 adet pastaban (evde de yapabilirsiniz)
- 3 adet muz
- yarım bardak çikolata parçaları
- 2 paket krem şanti
- 2 bardak süt
- yarım limon suyu
- süslemek için şamfıstık
yapılışı
- pandispanyanın içini kaşık yardımıyla çıkarıyorsunuz kenarları kalacak
- muzları ortadan ikiye bölüp limon suyuyla ovun
- resimdeki gibi kekin içine yerleştirin
- kremşantiyi çırpın (dilerseniz kendi pasta kremanızı da kullanabilirsiniz)
- çikolata parçalarını şantiye ilave edin muzların üzerine bombeli bir şekilde sürün
- kekin içinden çıkardığınız parçalarıda ufalayıp şanti görülmeyecek şekilde kapatın
- üzerine şamfıstığı dökün buzdolabında iki saat dinlendirin
uzun uzun yazdığıma bakmayın 5 dakikada işlem tamam ;)))
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment