Wednesday, December 9, 2009

şantili revani


sevgili alimenin etkinliği için yaptığım bu pasta arkadaşlarım tarafından tam not aldı
tarif makbule yengeme ait şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif bir lezzet süslemesinde vişne,
nane yaprağı ve damla çikolata kullandım denerseniz memnun kalacaksınız......
tarifi 49.porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan alimeye gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum

malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 çay bard şeker
  • 1 su bard yoğurtsu bard sıvıyağ
  • 1 su bard un
  • 1 çay bard irmik
  • kabartma tozu, vanilya

şerbeti
  • 3 su bard şeker
  • 3 su bard şeker 

üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bard süt
  • vişne taneleri damla çikolata ve nane yaprakları

yapımı
  1. yumurtaları teker teker mikserle çırpın krem gibi beyazlaşana kadar
  2. sırasıyla şeker,yoğurt ve yağı ekle ve çırp
  3. unu,irmiği,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın
  4. yağlanmış tepsiye dökün 170 dereceli soğuk fırında kızarana kadar pişirin
  5. şerbeti için su ile şekeri karıştırın şeker iyice erisin (kaynatmıyoruz)
  6. pişen revaniyi sıcak fırından çıkarıp soğuk şerbeti döküyoruz ve tekrar sıcak fırına veriyoruz
  7. şerbetini çekince çıkarıyoruz yaklaşık 10 dak.
  8. soğuyunca şantiyle süslüyoruz

notlar
fırın tepsim termikel fırın tepsisi büyük fırınların biraz küçüğü
eğer kalın olmasını istiyorsanız yuvarlak borcamada dökebilirsiniz
soğuk şerbeti döktükten sonra fırının kendi sıcağında 10 dak bekletiyoruz

tarif için becerikli yengeme tşk ediyorum
afiyet bal şeker olsun

No comments:

Post a Comment