Malzemeler ;
- Yarım kilo yürek (Ben süt danası yüreği kullanıyorum ve ciğer gibi küçük küçük doğratıyorum.)
- 10 adet iri mantar (İnce ince doğranmış.)
- 1 adet yeşil biber (Julyen doğranmış.)
- 1 adet sarı biber (Julyen doğranmış.)
- 1 adet kırmızı biber (Julyen doğranmış.)
- 4 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı yerfıstığı ezmesi (Ben yerfıstığı ezmesinin verdiği tatlı tadı sevmediğim için yerine 5 adet yerfıstığını un haline getirip yemeğe katıyorum.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çimdik tarçın
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı acı sos
Mikrodalgada Çin Usulü Yürek Tarifi ;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve yerfıstığını iyice karıştırdım. Biberlerimide ekleyip mikrodalgamı 600 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 3.dereceyi ayarlayın.) 4 dakikaya ayarladım.
- Üzerine yüreği ve mantarlarımıda ekleyip tuzu serptim ve ağzını kapattım.Mikrodalgamı 800 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.) 8 dakika çalıştırdım.
- Unu ve soya sosunu iyice çırptım, kekiği, kırmızı toz biberi ve acı sosuda karıştırıp çırptım.Onuda yemeğime ekleyip mikrodalgada 400 watta (Mikrodalganız dereceliyse 2.dereceyi ayarlayın.) 7 dakikayı ayarladım.
- Afiyet olsun.
PS : Benim mantarlarım ve yüreğim çok su verdiği için tekrar su ekleme ihtiyacı hissetmedim.Ama eğer siz su eksikliği hissederseniz azıcık kaynamış su ekleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment