Malzemeler ;
- 4 adet baklava yufkası (Normal yufka kullanacaksınız 2 adet yufka yeterli.)
- 100 gr kıyma (Antrikottan ve yağsız çektirdim.)
- 1 adet ufak soğan (Yemeklik doğranmış.)
- 15 dal maydanoz (Yaprakları koparılıp ince ince kıyılmış.)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kaynamış su
- 3 diş sarımsak (Sabah olduğu için ben sarımsak tozu kullandım.)
- 1 kase yoğurt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pratik Mantı Tarifi ;
- Soğanı ve zeytinyağını tavaya koyup pembeleşene kadar kavurdum, içine kıymayıda ekleyip biraz daha kavurdum sonra maydanozlarıda ekleyip azıcık daha çevirdim.Soğuması için balkona koydum.(Kıyma ve iç miktarım çok fazla olmadığında 5 dakikada soğudu.)
- Hazırladığım içi yufkalara eşit şekilde paylaştırıp yufkalarımı sarıp rulo yaptım.20 dakika derin dondurucuya koydum.Hafifçe donunca çıkardım.İki parmak kalınlığında kesip mikrodalga kabına yerleştirdim.
- Tereyağını erittim, 1 bardak suda domates salçamı ve biber salçamı erittim.Eritilmiş tereyağımın içine onlarıda ekleyip mikrodalga kabına koydum.Mikrodalgamı 600 watta (Mikrodalganız dereceliyse 3.dereceyi ayarlayın.) 5 dakikayı ayarladım suyunu neredeyse tamamen çekmişti.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdumu döküp servis yaptım.
- Afiyet olsun.
PS : İsterseniz üzerine yağ ve kırmızı biber yakabilir yada salsa sosu tarifime bakıp ondanda ekleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment