Thursday, March 19, 2009

Mozerella Peyniri ve Zararları


   Bizim evde peynir çok tüketilir.Özellikle çocukken annem bizi sosis, sucuk ve salamdan uzak tutmak için sürekli eve değişik peynirler alırdı.Mesela genelde şarabın yanında tüketilen rokfor peyniriyle tanışmamız çocukken olmuştur.Kahvaltılarda tükettiğimiz bu peyniri antibiyotik değeri var diye yerdik ama sonradan rokfor peynirinin kansorejen özelliğini öğrendikten sonra tercih etmediğimiz bir peynir hale gelmişti.Bugün internette araştırma yaparken başka bir peynir daha buldum, mozzerella buyrun mozerellanın zararlarını okuyun.

Mozeralla Peyniri ve Zaraları
   Çin Hükümeti, mozerella peynirlerinin piyasadan toplatılmasını istedi.İtalyada 25 firma tarafından üretilen mozerella peynir örneklerinde, uzun vadede kansere sebep olarak kabul edilebilir değerlerin üstünde dioxin maddesine rastlanması nedeniyle peynirleri toplama kararı almıştı. Çin, İtalya'nın aşırı miktarda dioxin taşıyan mozerella peynirlerini toplama kararı ardından, Mozzarella peynirinin satışı yasaklandı.

   İtalya, bundan böyle, daha çok pizza ve salatalarda kullanılan mozzarella peyniri üretim yerlerinin de sürekli denetim altında bulunduracağı taahüdünde bulundu.

   Yüksek düzeydeki Dioxinler, toksik özellikte, kanser, sinir ve bağışıklık sistemi bozuklukları, karaciğer hasarları ve kısırlığa neden olarak kimyasallar olarakta biliniyor.

   Bütün dünyaya zehir saçan Çin konu kendi ülkesi olunca hemen mozzerella peynirlerini toparlatma kararı almış umarım bir gün Türkiye'dede insan sağlığı bu kadar değerli olur.

   Her ne kadar peynirler resimde çok lezzetli görünsede zehir saçıyor olması umarım yemeden bir daha düşünmenizi sağlar.

No comments:

Post a Comment