Monday, February 16, 2009

Mikrodalga Kullanmanın Püf Noktaları 2

- Marketten alacağınız kavurma gibi çok yağlı maddeleri mikrodalgada ısıtmayın.Mikrodalga yağın ısını kontrol edemez ve her tarafa sıçrama eğilimi gösterir.

- Her hangi bir şeyin mikrodalgada güzel olduğunu duyup üstünü okumadan (kabıyla yada dakikasını wattını ayarlamadan atarsanız.)evinizde minik bir havai fişek gösterisi düzenlemiş olursunuz.

-Metal koymamanız gerektiğini söylemiştim ama yaldızlı tabakta koymazsanız iyi olur.Yoksa fırının içinde havai fişek atılmış gibi olur.Ve olurda yanlışlık metal birşey koyarsanız sakın çatırtılardan korkup onu elinize almayın yoksa yanık kremine acil ihtiyacınız olacaktır.

- Annem gibi yemek pişmez bunda sadece ısıtılır diye düşünmeyin pişiyor hemde çok güzel oluyor çoğu zaman.

- Yemek ısıtırken şart değil ama özellikle pişirirken kaliteli bir cam kullanılın.Yoksa eriyip (cam dahi olsa) alttaki cam tabağa yapışıyor.

- Her ne kadar ben uyguladığım tarifleride veriyor olsam, genede önce kullanma kılavuzuna bakın.)fırından fırına farkedebilir)

-Yemek piştikten sonra 5 dakika bekleyin gerekirse tekrar ısıtırsınız ama pişen yemek çok sıcak oluyor, ve elinizi yakmama gibi bir şansınız yok ne yazıkki.

- Mikrodalga fırını çalışırken izlerseniz sakıncalı olabilir ama olmayada bilir bilim dünyası ikiye ayrılmış durumda ama siz izlemeyin derim benç.Yinede siz bilirsiniz.

-Normal bir fırın olmadığı ve her zaman az zamanda pişireceğini unutmayın yoksa aşırı sıcak olur bu seferde soğumasını beklemeniz gerekir.

- Isıtılan yemeğin üstünü açık bırakmayın ki etiniz taşlaşmasın, hamur işleriniz süngerleşmesin.

- Kabuklu sebzelerin (patlıcan,domates gibi) üstünde çatalla delik açın.Yoksa patlayıp fırını batırıyor:)Denenmiştir.

- Suyu mikrodalgada sadece temizlik için kaynatın.Kahve vs yapmak için ya kahveyi ekleyip mikrodalgayı kullanın yada içine tahta kaşık koyun.

No comments:

Post a Comment