Malzemeler;
- 500 gr yağsız sinirsiz kuzu budu (isterseniz koyun budu yada kuzu bonfileside kullanabilirim.)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla nane (bu ölçüyü hiç sevmem ama çeyrek kaşık demekten iyidir diye düşündüm tabii taktir sizin)
- Çay kaşığının ucuyla kekik
- Arzulandığı kadar pulbiber (acı sevseniz dahi pulbiberi abartmamanız öneririm)
- Yarım çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurtanın sarısı
Satır Köfte Tarifi;
Önce düzenbazlığımdan bahsetmek istiyorum.Geçen sefer yaptığım kösele köfteden aldığım sonuca üzülürken kasabıma sordum.Kendisinin verdiği cevabı aynen yazıyorum ''Abla sen satır kıyması yapmayı makyaj yapmakla karıştıdın heralde ona erkek gücü lazım ,satırla doğrayacan sonra dövecekle dövecen , ooooo .Yapaman abla sen dedi'' peki ben ne yaptım ''İyi Necati ben yapamazsam sen yaparsın dedim.'' Hiçbir esnaf benim kadar çok konuşan bir insanın diline düşmek istemez.(Hele ki yarım kilo satır kıyması için.)Bu arada satır kıyması taze etten yapılırmış bunuda Necati'den öğrendim sağolsun.Etten kıyma yapma derdimde bittikten sonra bütün malzemeleri katıp iyice yoğurdum .Yarım saat ağzı kapalı bir kapta dolapta beklettim.Dinlenmesi bitince normal köfteden biraz daha büyük yuvarladım.Az yağda her iki tarafıda pişen satır köfteler , servise hazır.
No comments:
Post a Comment